Tips & Onderhoud

Onderhoud

Mos is eigenlijk onderhoudsvrij en dat betekent dat u niets hoeft te doen. Alleen genieten van het mooie uitzicht! En dat voor vele jaren lang.

Let we op waar u uw mos(scheidings)wand of -schilderij hangt. Mos verkleurd in de jaren als er veel zon op komt. Maar ook hebben mensen vaak de neiging om het mos aan te raken waardoor het kan beschadigen. Hiervoor bieden wij een service aan die kleine reparaties kosteloos herstelt waardoor uw aankoop altijd mooi eruit blijft zien. Neem contact met ons op als u dat wenst, deze service kunt u ook afsluiten als u het mos bij een andere leverancier heeft gekocht.

Tips

Plaats het mos zoveel mogelijk buiten het gebied van direct zonlicht. Als u dat niet wilt dan kunt als het verkleurd is door UV stralen (vaak pas na jaren) het in een later stadium laten bijwerken door het opnieuw (plaatselijk) te kleuren.

Het is niet nodig om het mos af te spoelen met water of iets dergelijks. Het mos is 100% onderhoudsvrij.

Als het mos harder wordt en minder veerkrachtig dan betekent het dat de ruimte een te laag vochtgehalte heeft. Als het vochtgehalte weer toeneemt dan wordt het mos ook weer zachter en veerkrachtiger. Zorg daarvoor altijd dat de luchtvochtigheid in de ruimte boven de 30% is.

Indien de mos net in de ruimte is dan ruikt mos van nature. Deze geur, die sommige storend ervaren, neemt naar een korte periode af. Veel ventileren in het begin is dan ook aan te bevelen.

Mos is een natuurproduct en daarom dan ook niet egaal van kleur en de vormen kunnen verschillen. Dit maakt het mos dan ook uniek!

Natuurlijk mos is alleen voor binnen en niet voor buiten. Als u buiten een natuurlijke mos uitstraling wilt hebben dan verkopen wij ook zijde-mos. Dit kunt u het hele jaar buiten laten en heeft ook de mooie natuurlijke uitstraling van natuurlijk mos.

Als u mos aanraakt dan kan mos zijn kleur afgeven, zeker in het begin. Dit zijn natuurlijke kleurstoffen en kunt u gewoon reinigen met water en zeep.

U kunt mos over vele manieren toepassen en geeft een gave natuurlijke uitstraling waarmee u echt iets bijzonders in huis heeft. Vind u uw creatieve gedachte niet op de website terug? Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee!