Leuke activiteit voor de vakantie? Ga knutselen met mos!

15 januari 2024 Uit Door MosBizblogger
Leuke activiteit voor de vakantie? Ga knutselen met mos!

Wat gaan we doen in de kerstvakantie? Lekker knutselen natuurlijk! Maak bijvoorbeeld eens zelf je mosschilderij. Wij hebben er alle materialen voor, handig bij elkaar gepakt in een mooi doosje met een duidelijke instructie. Voor je het weet heb je zelf je unieke mosschilderij om zo aan de muur te hangen!

Creatieve bezigheid voor binnen

Een vakantie is de tijd om even bij te komen, tijd met elkaar door te brengen en te ontspannen. Maar de vakanties in het najaar en winter hebben altijd wel een of een paar slechte dagen. Dan is het leuk om binnen wat met elkaar te kunnen doen. Iets creatiefs bijvoorbeeld, als afwisseling van de zoveelste Netflix-film. Of voor jezelf, als afwisseling van het puzzelen. Wat jouw reden ook is, voor een leuke bezigheid in huis hebben wij nu het Mos-Doe-Het-Zelfpakket samengesteld. Een leuk pakket dat helemaal compleet is om zelf aan de slag te gaan.

Dit heb je nodig

Het pakket bestaat uit 3 soorten mos, een lijst (A4-formaat) en een flesje lijm. Zelf moet je een scherp mes klaarleggen om het mos waar nodig op maat te snijden en iets waarmee je de tafel en/of vloer beschermt tegen het mos en eventuele lijmresten. De lijm kan namelijk lelijke plekken achterlaten en mos kan afgeven. Natuurlijk kun je ook nog handschoenen dragen voor de zekerheid maar dat hoeft niet. Op de binnenzijde van de verpakking staat een duidelijke instructie. Zodra alles klaar staat kun je dus aan de slag. Gezellig met elkaar of gewoon als een leuke bezigheid voor jezelf. Wat jij wil!

Maak je eigen kunstwerk met mos

Mos plakken is niet moeilijk maar het daagt wel uit. Want welke compositie van mos maak je? Wordt het een wat wild en ruig mosschilderij of creëer je een gestileerd kunstwerk? Je kunt vooraf het mos zonder lijm een beetje rangschikken om te zien wat wel en niet mooi staat. Maar eenmaal gelijmd is het niet aan te raden om het weer los te trekken, het mos wordt daar niet mooier van.

Ook voor kinderen

Het zelf maken van een mosschilderij kan ook door kinderen gedaan worden. Blijf er wel even bij, als het mes gebruikt wordt of als de lijm aangebracht wordt. Maar verder kunnen ze helemaal hun gang gaan. Hoe leuk is het als zij zelf hun eigen mosschilderij straks op hun kamer kunnen ophangen? Of kado geven, aan opa of oma bijvoorbeeld!

Accessoires erbij? Tuurlijk!

Vind jij mos alleen wat saai? Voeg dan gerust je eigen accessoires toe. Andere plantjes, takjes of lekker bling-bling met bijvoorbeeld kleine kerstballen. Het maakt niet uit, als je ervoor zorgt dat het goed vastzit, kan het prima. Check wel even of het er niet afvalt door het schilderij schuin te houden als je jouw accessoires aanbrengt. Misschien heeft jouw toevoeging nog een extra versteviging of druppel lijm nodig.

Iets te doen in de vakantie? Met mos natuurlijk!

En, wat ga jij doen deze vakantie? Wordt het een leuke en creatieve binnenactiviteit? Bestel dan hier de Mos-Doe-Het-Zelfpakketjes en verras jezelf en anderen met jouw unieke moscreatie!